loading...

سنگ های زینتی

خواص سنگ زمرد زیاد است و می تواند به شما در زمینه های مختلف کمک بسیار زیادی کند. در ادامه این مطلب ما برای شما مهمترین خواص سنگ زمرد را بیان کرده ایم

امیررضا بازدید : 119 یکشنبه 12 خرداد 1398 نظرات (0)

از حضرت امام موسی کاظم (علیه السلام) منقول است که انگشتری زمرد در دست کردن موجب آسانی است که در آن هیچ دشواری نباشد.

از امام رضا (علیه السلام) درباره انگشتری که از نگین زمرد ساخته می شود، پرسیدند؟
امام فرمود: اشکالی ندارد اما به هنگام طهارت گرفتن (استنجار) آن را از دست درآورند.

واژه زمرد به معنای سبز و از کلمه یونانی اسماراگدوس مشتق شده و نام دیگر علمی آن امرالد است.

واژه زمرد عربی‌شده «اسماراگدوس» یونانی است. که خود گویا از واژه‌ای سانسکریت به معنی سبز گرفته شده. نام اصلی فارسی آن دوال یادوبال است.

سنگ زمرد که از سیلیکات آلومینیوم و بریلیوم تشکیل شده در سنگهای پگماتیت یافت می‌شود.رنگ‌ سبز زمرد در مقابل‌ نور طبیعی‌ یا مصنوعی‌ و یا حرارت‌ تغییر ناپذیر است. البته‌ حرارت‌های‌ بسیار بالا آن‌ را دگرگون‌ می‌کند.

 

زیبایی رنگ زمرد مربوط به کوروم و وانادیوم درون آن است. برای جلوگیری هر چه بیشتر از ضایعات سنگ، آن را تراش پله ای (زمردی) می دهند. سنگ های زمرد قدیمی معروف، شامل انواع کنده کاری شده، برجسته کاری، حکاکی شده و مهره ها، همگی دارای عیب و نقص طبیعی هستند.
زمرد در گرانیت ها، پگمانیت هاو شیست ها، و هم چنین در ته نشست های رسوبی یافت می شود.

سنگ زمرد؛ طبعی سرد و خشک دارد. رنگ این کانی در مقابل هیچ گونه نوری حتی خورشید و حرارت تغییر نمی کند. اکثر بلورهای زمرد همانند یاقوت، ناخالصی ها و محتویات متعدد از قبیل کانی های مهمان، مایعات، حباب های گاز و ترک های داخلی دارد که در صورت کثرت این محتویات مات می گردد. این محتویات و ناخالصی ها عیوب زمرد به شمار نمی روند، بلکه همانند یاقوت برای تشخیص زمرد طبیعی از مصنوعی بسیار مفید است.
یاقوت برای تشخیص زمرد طبیعی از مصنوعی بسیار مفید است.
مرغوب ترین زمردها، بلورهایی با رنگ سبز سیر هستند که حتی در صورت دارا بودن ناخالص فراوان، باز هم از بلورهای زمرد پاک و شفاف اما با رنگ روشن گران بهاترند.
زیباترین زمردها، مربوط به کلمبیاست. دیگر مکان ها عبارتند از: اتریش، هند، استرالیا، برزیل، آفریقای جنوبی، مصر، آمریکا، نروژ، پاکستان، افغانستان و زیمباوه.

زمرد در قدیم در مصر باستان و اتریش و سوات در شمال پاکستان استخراج می‌شد.

این سنگ در عهد باستان ارزش بالایی داشته است و در مصر باستان که برای اولین بار از همین کشور استخراج شد، به عنوان زیور آلات مقدس استفاده می شده است

زمرد با سایه ای سبز رنگ، بسیار با ارزشتر از الماس است. مرغوبترین زمرد در امریکای جنوبی در کلمبیا یافت می شود. مدت چهارصد سال است که از معادن این کشور، زمرد استخراج می شود.امروزه بهترین زمردها از معدن موزو در کشور کلمبیا استخراج می‌شود. در ادامه با ما همراه باشید تا بیشتر با خواص سنگ زمرد و ناگفته های این سنگ زیبا آشنا شوید.

خواص ماورائی سنگ زمرد:

زمرد محبت بین زن و شوهر را زیاد می کند و زمرد جن و دیو را از آدمی دور می سازد.

اگر زنان باردار از زمرد استفاده نمایند، برای آنان مشکلی پیش نیامده و فرزند آنان به راحتی به دنیا می آید. درد زایمان زنان باردار را کم می کند.

اگر زمرد بصورت گردنبند استفاده شود سحر و جادو را از ما دور می کند. اگر کسی ما را جادو کرده باشد، زمرد آن جادو را از بین می برد.

در باورهای قدیم، زمرد را دفع‌کننده بیماری صرع و برق و جلای آنرا کورکننده مار و اژدها می‌پنداشتند.
برای نمونه در غزل شماره ۲۰۳۹ دیوان شمس مولانا چنین سروده‌است:
گر اژدهاست بر ره، عشق است چون زمرد    از برق آن زمرد، هین دفع اژدها کن

همچنین در کتاب عجایب المخلوقات و غرایب الموجودات آمده است:

الزاء – زمرد جوهری ثمین (گرانبها) است و از چند نوع بود: نفطی و ریحانی و صابونی و اغلب شکسته بود. معدن وی کوه های مشرق بود و آنجا که زمرد بود معدن زر بود. طبع زمرد گرم و خشک است و دافع همه ی زهر هاست که بسایند و در دوغ علیل را دهند که زهر خورده بود ببول از وی جدا گردد و بعضی گویند که زمرد را اگر بر چشم افعی بمالند چشم افعی آب شود و کور گردد. زمرد را معدن ظلمات است و اسکندر بیرون آورد و این همه بقایای آن است.

 

خواص سنگ زمرد

 

از دیگر خواص سنگ زمرد :

ایجاد تعادل و تنظیم چاکرای چهارم

در اسطوره شناسی باستان می خوانیم که “مرکری” ، یکی از خدایان قدیم معروف به پیامبر، همواره در سفرها زمرد همراه داشته است.

زمرد را سنگ محافظ مسافران می خوانند.

یکی از حقایق عجیب در مورد زمرد اینست که اگر در معرض حرارت قرار گیرد، عرق می کند یا آب پس می دهد. در متون باستانی نیز به این ویژگی فوق العاده اشاره شده است

زمرد سنگ عشق و خیال و شادی است

پاکی، غیب بینی، حافظه قوی و ایمان برای شخص به ارمغان می آورد

زمان مدیدی است که سمبل امید است و عده زیادی آن را سنگ پیشگویی نیز می خوانند.

تسکین دهنده ذهن نا آرام نیز هست و برای دارنده اش، منطق و خرد و حکمت می آورد.

گفته می شود نیروی زمرد به هنگام بهار قویتر می شود.

در بسیاری از فرهنگها، زمرد سمبل باران حاصلخیز کننده و در مسیحیت نماد ایمان و امید است.

معروف است که زمرد، قلب فیزیکی و عشق عاطفی را التیام می بخشد.

قدرت زمرد به هنگام ماه بدر بیشتر می شود.

برخی فرهنگها بر این باورند که زمردقادر است هر گونه بیماری چشمی را مداوا کند بدینصورت که زمرد را به مدت یک شب در ظرفی محتوی آب قرار داده و روز بعد آن آب را روی چشم بپاشند.

اگر زمرد را به معشوق هدیه بدهید او را به خود نزدیکتر می کنید.

سنگ زمرد بین عاشق و معشوق پل می زند و با عشق مرتعش می شود و انرژی آزاد می کند.

زمرد انرژیهای منفی را دفع کرده و دید معنوی را تقویت می کند. به پیشگویی آینده کمک می کند.

زمرد در مراسم و اوراد برای رونق بخشیدن به کسب و کار  استفاده می گردد.

آنطور که جادوگران با تجربه می گویند، اگر زمرد با مس یا نقره همراه شود، نتایج بهتری به دست می آید و اگر روی فلز کار شود، شهود و الهامات و روشن بینی دارنده اش را تقویت می کند.

سنگ درمانی زمرد:

زمرد سنگی بسیار پرانرژی و دارای خواص فراوانی است. استفاده از سنگ زمرد برای جلوگیری از مبتلا شدن به بیماری صرع بسیار فایده دارد. به ویژه برای کسانی که زمینه ارثی این بیماری در آن ها وجود دارد. به همین دلیل، در گذشته نیز پادشاهان در هنگام تولید فرزندانشان تکه ای زمرد را بر گردن آنان می آویختند تا به صرع مبتلا نشوند، اما برای کسانی که به بیماری صرع مبتلا شده اند، چندان کارساز نیست.
همچنین قرار دادن زمرد بر روی چاکرای سر و تاجی برای درمان بیماری پارکینسون مفید است؛ زیرا برای برقراری تعادل در سیستم عصبی بسیار اهمیت دارد و علاوه بر جلوگیری از حمله های عصبی، دردهای عصبی را نیز کم میکند آویختن زمرد بر گردن و گذاشتن آن بر چاکرای قلب در درمان گرفتگی رگ ها و بیماری های خونی و نیز درمان ضعف عضلات قلبی و تپش قلب و تقویت آن، بسیار مفید است.
همچنین از خواص مهم زمرد که بسیار به آن اشاره شده، مفید بودن آن برای دستگاه گوارش است. گذاشتن آن بر روی چاکرای خورشیدی، مجاری کیسه صفرا را پاک و فعال می کند و سبب تقویت معده و درمان زخم معده می گردد.
استفاده از زمرد برای درمان خونریزی داخلی به ویژه در اسهال خونی مفید است. نگاه به آن نور چشم را زیاد کرده و آب زمرد بیماریهای چشمی را بهبود می دهد.
هم چنین گفته می شود همراه داشتن این سنگ برای زنان حامله مفید بوده و بستن زمرد بر ران زن حامله هنگام زایمان، زاییدن را آسان می کند.
زمرد دو اثر همزمان انرژی بخش و آرام بخش دارد و برای تسکین درمان دردهای ناحیه ستون فقرات و عضلات، گذاشتن مستقیم سنگ زمرد بر قسمت های دردناک و ماساژ با آن مفید است.

 استفاده از زمرد ضعف و بیماری های چشم را از بین می برد. دل و روح را تقویت نموده و برکت می آورد و از مسمومیت جلوگیری می کند.

اگر در انگشت سبابه دست چپ درمانگر باشد، می تواند کمردرد را بهبود بخشد به این صورت که بیمار روی شکم دراز بکشد و درمانگر انگشتر حاوی زمرد را در فاصله دو اینچی ستون فقرات بیمار نگه دارد و به آرامی دایره های کوچکی در هوا رسم کند.

سنگ پرقدرتی است که می تواند  باعث تقویت چشمها ، قلب ، سیستم ایمنی و عصبی شود.

کسی که زمرد را به همراه داشته و یا ان را به شکل دارو استفاده کند ناراحتی و درد معده را درمان نماید. حرکت نبض را تیز و عادی می سازد . همچنین مغز و معده و قلب را تقویت می نماید. جذام، صرع، تشنج و بیماری های جگر را درمان می کند. برای گاز معده و استفراغ مفید است. اگر کسی در اثر خوردن زهر مسموم شده باشد، یا اینکه جانور سمی او را نیش زده باشد، استفاده از کشته زمرد او را درمان نموده و پادزهر می باشد.

نحوه ی نگهداری سنگ زمرد:

زمرد با آن‌ که‌ سختی‌ بالایی‌ دارد، گوهری‌  ترد و شکننده‌ است‌ و مراقبت‌ ویژه‌ می‌خواهد. در مقابل‌ اسیدها مقاوم‌ بوده و در برابر مواد شوینده‌ مثل‌ آب‌ گرم‌ و صابون‌ مشکلی‌ ندارد. اما در مقابل‌ حرارت‌ امکان‌ ترک‌ خوردن‌ آن‌ هست. بنابراین‌ باید هنگام‌ حرارت‌ دادن‌ و یا سوار کردن‌ نگین‌ دقت‌ بسیارکرد. جواهر فروشان‌ بسیاری‌ از زمردها را برای‌ اصلاح‌ رنگ‌ یا پـُر کردن‌ شیارها روغنی‌ می‌ کنند. این‌ روغن‌ به‌ مرور زمان‌ و یا با حرارت‌ خشک‌ می‌ شود و ممکن‌ است‌ بعضی‌ نقاط‌ زمرد بر اثر شست ‌و شو حالت‌ سفیدی‌ (سفیدک) پیدا کند که‌ می ‌توان‌ آن‌ را دوباره‌ با روغن‌ زیتون‌ (به‌ وسیله‌ یک‌ قلم‌ و کمی‌ پنبه‌ آغشته) اصلاح‌ و شفاف‌ کرد.

 

مطالب پیشنهادی :

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 81
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 16
  • آی پی دیروز : 37
  • بازدید امروز : 69
  • باردید دیروز : 367
  • گوگل امروز : 4
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 491
  • بازدید ماه : 436
  • بازدید سال : 9,287
  • بازدید کلی : 38,614